Σελίδες

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων "Ελληνογερμανική Αγωγή" στo γυμνάσιο Γλαύκης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SoRuraLL (http://www.sorurall.eu/) το γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο γυμνασίο Γλαύκης. Βασικός άξονας της επίσκεψης είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών και η συνεργασία των μαθητών και μαθητριών.
Το συγκεκριμένο ιστολόγιο παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες των δύο σχολείων φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την από κοινού συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αφύπνισή τους στα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ταυτόχρονα φιλοξενεί φωτογραφίες, σχόλια, παρατηρήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών από την προγραμματισμένη επίσκεψη στις 25-27 Οκτωβρίου 2010.

2 σχόλια:

sotiriou sofoklis είπε...

Με το σχολείο της Γλαύκης η Ελληνογερμανική Αγωγή συνεργάζεται από το 2008 στο πλαίσιο του έργου "ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ" www.ruralwings-project.net. Τα αναλυτικά στοιχεία του σχολείου παρουσίαζονται στον σύνδεσμο http://www.ruralwings-project.net/RW/countries/Greece/047_A4_RURAL_WINGS_GREECE-13.pdf

sotiriou sofoklis είπε...

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς–Λευκίμης–Σουφλίου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της οροσειράς της Ροδόπης στο Νομό Έβρου, στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων και αποτελεί τον γεωφυσικό χώρο όπου ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ασίας και της Ευρώπης. Η θέση του Δάσους κατά μήκος ενός από τους σημαντικότερους διαδρόμους αποδημίας των πτηνών της Δυτικής Παλαιαρκτικής (γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει την Ευρώπη από τον αρκτικό κύκλο και τον Ατλαντικό μέχρι την Κασπία Θάλασσα και τα Ουράλια, καθώς επίσης τη Μέση Ανατολή και τις χώρες τις Βόρειας Αφρικής) το καθιστά μια από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης στην οποία συμβιώνουν τόσα διαφορετικά είδη αρπακτικών πουλιών και όπου ταυτόχρονα απαντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γυπών (μαυρόγυπας, όρνιο, ασπροπάρης) της Ευρώπης. Τα μεγάλης ηλικίας δάση, οι βραχώδεις εξάρσεις, τα λιβάδια και οι αγροί διάσπαρτα μέσα στο δάσος και τα πολλά ρέματα με την πλούσια παρόχθια βλάστηση προσφέρουν πλήθος κατάλληλων βιοτόπων για το φώλιασμα και την εξεύρεση τροφής πολλών και διαφορετικών ειδών.
http://www.dadia-np.gr/